• ProjectnaamYari
  • KlantYari Hair & Cosmetics
  • PlaatsBerkel & Rodenrijs
  • SpecialisatieGroothandel
  • Oppervlakte7.000 m2 bedrijfshal, 1.650m2 productie, 700 m2 kantoor
  • Jaar2020-2021
Lees meer

Yari Hair & Cosmetics is een Nederlands familiebedrijf, wat gerund wordt door 3 hechte broers. Yari is actief in de groothandelbranche in parfums en cosmetica en bieden verschillende unieke samengestelde haar- en cosmetische producten aan. Door enorme groei van de organisatie zijn ze uit het huidige pand gegroeid en hebben de behoefte aan een nieuwbouw bedrijfspand, waar de trots van Yari uitstraalt.

Het nieuwe bedrijfspand komt te staan op een unieke/prachtige locatie op het bedrijvenpark Oudeland in Berkel en Rodenrijs langs de provinciale weg N-471. Mede dankzij de omvang van het programma zal het bedrijfsgebouw van Yari gerealiseerd worden op twee kavels die zijn samengevoegd.

Op deze locatie moet een bijzondere blikvanger voor Yari komen: een pand wat trots uitstraalt! Het gebouw is tevens een weerspiegeling van de medewerkers, die uitstralen dat ze hun werk met veel trots en toewijding uitvoeren. Bij Yari is de saamhorigheid onder de medewerkers groot. Om de saamhorigheid en werkplezier onder de medewerkers verder te bevorderen is in het ontwerp gekozen voor een ruim opgezette kantine op een prominente plek op de eerste verdieping. Een ruimte met prachtige zichtlijnen over het weidse landschap, uitkijkend op molen de valk. De kantine is dé plek voor een ontspannende werkonderbreking waar het kantoor en halpersoneel samenkomt.

Het ontwerp zoekt aansluiting bij de omliggende bebouwing van de bedrijfsstraten door in oriëntatie en rooilijn de aangrenzende bebouwing te volgen. Het hoofdvolume is eenduidig en helder vormgegeven in heeft een ingetogen donkere kleurstelling met accenten in warme tinten.

Het kantoorgedeelte is vormgegeven als architectonisch accent. Door het ‘naar binnen drukken’ van de gevel ontstaat een afwisseling van rechte en schuine (gevel)vlakken. De set back die hierbij ontstaat wordt door middel van afwijkende materialen in kleur en materiaal benadrukt. Zo worden het terras en de luifel voorzien van NEOLIFE gevelbekleding, een biobased houtcomposiet. Door de verspringing/hoekverdraaiing van de vliesgevel heeft het gebouw een speelse maar toch rustige, zakelijke uitstraling gekregen wat Yari voor ogen heeft.

Biobased gevelbekleding

High-end productiefaciliteit

Plantenbak geïntegreerd in ontwerp

Voorbereid op
plaatsing
PV-panelen

Modelleur

Luuk Vercoulen

Modelleur

Joeri van Klink

Ons team